AIDS

                       AIDS, μία ανίατη ασθένεια



Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει λόγω του AIDS περίπου 25,000,000 άνθρωποι
 
 

  Το AIDS είναι μια ανίατη λοιμώδης νόσος , που χαρακτηρίζεται ως πανδημία και οφείλεται στον ιό HIV , ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το σύστημα δηλ. που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντιας σε λοιμώξεις , νεοπλασίες και άλλες ασθένειες.
  Ο ιός HIV μεταδίδεται α) μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη β) από την γυναίκα που έχει τον ιό, στο μωρό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γ) από μολυσμένες   σύριγγες , βελόνες ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα δ) από μετάγγιση με μολυσμένο από τον ιό αυτό αίμα !  Το  AIDS όμως δεν κολλάει α) από την κοινωνική επαφή , την χειραψία, το αγκάλιασμα, το απλό φιλί , την συνάθροιση ατόμων β) από την τουαλέτα γ) από τον ιδρώτα ή το σάλιο δ) από ρούχα , ποτήρια και μαχαιροπίρουνα ε) από πισίνες ή θάλασσες ζ) από κουνούπια ή άλλα έντομα!
   Παρά το γεγονός ότι ο HIV εξακολουθεί να ‘ναι ανίατος , η κατάστασή  του είναι διαχειρίσιμη . Αν έχουν προσβληθεί τα βρέφη και τα παιδία που τους έχει γίνει η διάγνωση από νωρίς ότι πάσχουν από αυτόν τον ιό λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία και τους δίνονται αντιρετροϊκά  φάρμακα , όπως προβλέπεται . Έτσι έχουν μια καλή ευκαιρία να αναπτυχθούν , να μάθουν και να έχουν όνειρα για το μέλλον .
χορηγούνται στους ασθενείς είναι για να καθυστερήσουν την ασθένεια . Ενώ δεν έχει ανακαλυφθεί  εμβόλιο , επειδή ο ιός αυτός παρουσιάζει μεγάλη ικανότητα αποφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις